RİSK ANALİZİ VE ACİL DURUM EYLEM PLANI
 
RİSK ANALİZİ VE ACİL DURUM EYLEM PLANI
Risk Değerlendirmesi konusunda yeni yaklaşıma göre işverenler, işyerlerinde özel risklerden etkilenebilecek çalışanların durumunu da kapsayacak şekilde sağlık ve güvenlik yönünden Risk Değerlendirmesi yapmakla yükümlüdür.
 
İşveren risk değerlendirmesi sonucuna göre alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar verir.
 
Şirketimiz Risk Değerlendirmesi çalışmaları ve raporlaması için işyerinin risk gurubuna ve çalışan sayısına göre en uygun çözümleri sunmaktadır. Risk Değerlendirmesi uygulamaları Bakanlık sertifikalı uzman mühendisler tarafından hazırlanmaktadır. Risk Değerlendirmesi belge niteliği taşıdığından uygulama yapılan işin özelliğine göre konunun uzmanları tarafından yapılması gereken bir ekip çalışmasıdır.
 
Yeni yaklaşımın en önemli unsuru risk değerlendirmesi (risk analizi) kavramıdır. Risk, tehlikelerden kaynaklanan bir olayın, meydana gelme ihtimali ile zarar verme derecesinin bileşkesidir. Risk değerlendirmesi, tüm proseslerde, riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğine karar vermektir. Sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların bütünüdür.
 
Yeni yaklaşımın en önemli unsuru risk değerlendirmesi kavramıdır. Risk, tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların bütünüdür.
İş hayatında riskler;
İş yerlerinde yapılan işlerden,
Yürütülen operasyon ve çeşitli proseslerden,
Kullanılan maddelerden,
Her türlü makine ve donanımlardan,
İş yeri veya çevresinde bulunan kişilerden,
İş yerinde oluşturulan organizasyonlardan,
Çevre koşullarından,
Çeşitli unsurların birbirleri ile etkileşmesinden kaynaklanır.
Risk değerlendirmesi çalışmalarının işverenler açısından faydaları;
Tehlike ve riskleri önceden görebilme,
Uluşlar arası saygınlık ve geçerlilik,
Proaktif yaklaşımla acil durumlar için her an hazırlıklı olma,
İstenmeyen durumların önlenmesi ile kayıpların maddi ve manevi olarak azaltılması,
Sorumlulukların ve görevlerin belirlenmesi ve paylaşımı,
Güvenli teknoloji seçimi ile güvenli çalışma ortamı temini, olarak sıralayabiliriz.
Yeni iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği işverenler;
İş yerlerinde risklerden özel olarak etkilenebilecek işçi gruplarının durumunuda kapsayacak şekilde sağlık ve güvenlik yönünden risk değerlendirmesi yapmak,
Risk değerlendirmesi sonucuna göre, alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar vermek,
İş ekipmanlarını güvenli olarak temin etmekle, gerekli bakımlarını yaptırmakla, belirli periyotlarla kontrol ve deneylerini yaptırmakla, operatör ve bakımcıları eğitmekle,
İşçilerin sağlığını ve güvenliğini korumak için, mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi, gerekli her türlü önlemlerin alınması, acil durum organizasyonlarının yapılması, araç ve gereçlerin sağlanması,
 
Dinamik İş Güvenliği uzmanları olarak firmamız, yeni iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği işyerlerinde yapılması gerekli tüm çalışmaları Çalışma Bakanlığı sertifikalı uzman kadrosuyla yerine getirmektedir. İş yerinin tamamını kapsayacak şekilde risk değerlendirme eğitimi vermekte, organizasyon sağlamakta ve işyerine uygun teknikler seçilerek uygulama yapılmaktadır. Yapılan risk değerlendirmesi sonucu olarak gerekli dokümantasyon hazırlamaktadır.
 
 
DİNAMİK ÖZEL SAĞLIK MEDİKAL İNŞAAT ÇEVRE DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Copyright © 2013 Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım: Atlas Dizayn