İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI GÖREVLENDİRME
 
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI GÖREVLENDİRME
Kısaca iş güvenliği diye adlandırdığımız tanımın açılımı “İş Sağlığı ve Güvenliği”dir
 
Bu tanım içerisine işçilerin sağlığı ve güvenliği ile birlikte işyerinin sağlığı ve güvenliği de girmektedir.
 
Öncelik işyeri sınırları dâhilindeki tehlike kaynaklarının belirlenmesidir. Sonrasında bu tehlike kaynaklarının giderilmesi veya risklerin kabul edilebilir seviyelere çekilmesi gerekmektedir.
 
İkinci adım olarak çalışanların eğitilmesi ve iş güvenliği kültürünün bir yaşam biçimine sokulmasıdır.
 
Bu bilince erişmiş çalışanların kural ve talimatlara uyup, giderilemeyen tehlike kaynaklarına karşı gerekli kişisel koruyucu ekipmanları kullanmaları halinde işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı tesis edilmiş olacaktır.
 
-İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIK HİZMETLERİ
 
1. RİSK ANALİZİ
İşletmelerin Risk değerlendirmelerini yaparak, oluşabilecek tehlikeleri en aza indirmek ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak,
 
2. ACİL EYLEM PLANI
İşletmelerde oluşabilecek acil durumlar (yanğın, deprem, sel vb) için bir çalışma yaparak bu konuda gerekli hazırlıkları ve planı yapmak. Bu plan çerçevesinde iş yerinde çalışanlar arasında Acil durum ekipleri oluşturmak, Acil Durum ekiplerine gerekli eğitimler vermek, Acil Durum tatbikatları yapmak ve bu yapılan çalışmaların kayıt altına alınması sağlamak.
 
3. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENİLĞİ EĞİTİMLERİ
İşletmelerde çalışan personellere iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli eğitimleri vermek, bu eğitimler doğrultusunda çalışma ortamının gözetimini yapmak, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulamasını kontrol etmek.
 
 
 
DİNAMİK ÖZEL SAĞLIK MEDİKAL İNŞAAT ÇEVRE DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Copyright © 2013 Tüm hakları saklıdır.
Web Tasarım: Atlas Dizayn